За да ги подготвите овие вкусни јаболка во пудинг од цимет потребни ви се:
-4 јајца,
-200 грама брашно;
-180 грама растопен маргарин;
-150 грама шеќер;
-2 кесички ванилин шеќер;
-2 лажици прашок за пециво;
-2 лажици какао;
-3 јаболки;
-3 лажици сок од лимон
За филот ви се потребни:
-2 пудинга од ванила,
-700 милилитри млеко,
-6 лажици шеќер,
-1/2 лажица цимет.
Начин на подготовка:
Јаболките исечете ги на коцки и посипте ги со лимонов сок и лажичка шеќер.
Јајцата изматете ги пенесто со шеќер и додадете го растопениот маргарин, брашното и прашокот за пециво. Поделете ја смесата на два дела, па во едниот додајте какао и 2-3 лажици млеко. Во тава со големина 20х30 ставете го делот без какао. Јаболките распоредете ги по жолтиот дел на смесата. Пудингот кој го зготвивте и во кој додадовте цимет, распоредете го по јаболките. Потоа одозгора ставете го црниот дел и печете на 170 степени околу 40 минути.