fbpx
33.8 C
Skopje

Средба на министерот Саљији со Рајнхард Прибе

АКТУЕЛНО

Министерот за правда Билен Саљији денеска се сретна со експертот на Европската унија Рајнхард Прибе со кого разговараше за прашањата поврзани со правосудството.

На средбата од страна на министерот Саљији е искажана политичка волја за целосна посветеност во спроведувањето на серијата мерки и активности за надминување на недостатоците во областа на правосудството содржани во Извештајот на Прибе.

Министерот Саљији, како што соопшти ресорното Министерство, ги презентирал и активностите на кои Министерство за правда ќе биде фокусирано следниот период.

Прибе се осврнал на изготвениот извештај и ја најавил следната мисија на која посебен акцент ќе биде ставен на проценката што е направено за надминување на забелешките дадени во Извештајот, но и на давањето идни препораки за подобрување на состојбите во рамки на престојните реформски активности во наведените области.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -