fbpx
-4.2 C
Skopje

Апел за помош на семејството Костадиноски

АКТУЕЛНО

Голем број хумани граѓани пројавија интерес за да помогнат на семејството Костадиноски од Скопски Припор после обавата дека без струја живеат повеќе од шест години и на температури над 40-тиот степен мора да запалат оган за да стоплат вода или да зготват нешто за јадење. Кога ќе се стемни седат на свеќа. Во вакви услови основното училиште го завршил 15-годишниот син на Даниела.

Долгот за електрична енергија со камата им достигнал близу половина милион денари. А една третина од платата на Даниела кој изнесува 10.000 денари преку извршители и се одбива за вода која исто така подолго време и била исклучена. Сопругот нема постојана работа, а таа се вработила пред 1 година. Здравјето и се нарушило од секојдневната борба за живот.

Поради големиот интерес на хуманите луѓе да помогнат истото можат да го сторат на следната трансакциска сметка:

300 007027670 018
Даниела Костадиноска
Комерцијална банка АД Скопје

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -