fbpx
16.8 C
Skopje

Ќе се укинат ли патарините во Македонија?

АКТУЕЛНО

Социјалните мрежи наголемо почна да се споделува онлајн петиција која го привлекува вниманието на јавноста.

Укинување на патарините и воведување на Вињета би го олеснило движењето по Македонските патишта. Исто така драстично би се намалиле неподносливите гужви на наплатните рампи особено во периодите кога низ државата транзитираат туристи. Локалните патишта би се растеретиле од возила и камиони кои луѓето ги користат како алтернатива со цел да заштедат плаќање патарина. Вработените во патарините би се прераспределиле како контролори и продавачи на вињети, со добро конципиран систем Македонија ќе стане главна крстосница на Балканот, стои во образложението на петицијата.

Доколку сметате дека оваа петиција треба да добие поддршка и дека навистина би била корисна нејзината имплентација тогаш вашата поддршка може да ја дадете со потпишување ОВДЕ.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -