35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Борисов: Доста ни е од голема Албанија, голема Бугарија, голема Македонија – сакаме да одиме напред!

Зошто моравте националниот ден да го славите заедно со Македонија?

Празниците се општи. Ако сакате да се напаѓаме? Голема Албанија, Голема Бугарија, Голема Македонија, Голема Србија. Ако сакате да се вратиме назад? Тоа сме го правеле во минатото. Ние сакаме со колегата Зоран Заев да одиме напред. Тоа е празник кој и ние го сакаме. Се извинуваме што го празнуваме, рече Борисов во одговорот на новинарско прашање.

поврзани објави

Последни објави