fbpx
-4.2 C
Skopje

Таравари постави нови 47 директори – ЕВЕ КОИ

АКТУЕЛНО

Од Министерството за здравство соопштија дека се поставени 47 нови директори на јавни здравствени установи. Освен на скопските клиники, нови директори се именувани во повеќето здравствени домови во внатрешноста на Македонија.

Ова се новите смени на директорките позиции:

– Градска болница „8 Септември“ : Д-р Кристијан Костов
– ЈЗУ УК Ендокринологија: Д-р Саша Јовановска Мисевска
– ЈЗУ УК Гинекологија : Д-р Викторија Јовановска
– ЈЗУ УК Хематологија: Д-р Ирина Пановска
– ЈЗУ УК Радиологија: Д-р Елизабета Стојовска Јовановска
– ЈЗУ УК Урологија: Д-р Сашо Дохчев
– ЈЗУ УК Гастроентерохепатологија: Д-р Калина Гривчева Старделова
– JЗУ Стоматологија: Агим Караји
– Психијатриска Болница Бардовци: Д-р Виктор Исјановски
– Клиничка Биохемија: Сефедин Билали
– ЈЗУ УК Неврологија: Д-р Иван Барбов
– ЈЗУ УК Инфективни и фебрилни болести: Д-р Милена Сефановиќ
– ЈЗУ Дерматовенерологија: Д-р Нина Цаца-Билјановска
– Геронтолошки завод: Д-р Елена Костова
– Клиниката за уво, нос и грло: Д-р Габриела Копачева – Барсова
– Општа болница во Куманово: Д-р Снежана Захаријева
– Здравствен дом Дебар: Д-р Јетлум Пашоли
– ЈЗУ Железничар : Д-р Маријана Данич ‎
– ЈЗУ Завод за Нефрологија- Струга: Сами Мена
– ЦЈЗ ТОАРИЛУЦ: Илир Хасани
– ЦЈЗ Куманово: Ариф Љатифи
– Општа Болница Гевгелија: Д-р Митко Кржев
– Психијатриска болница Негорци: Д-р Луба Цилкова
– Општа Болница Охрид : Д-р Славица Малеска Стојадиновиќ
– Специјална болница за превенција, лекување и рехабилитација од кардиоваскуларни болести „Свети Стефан“: Д-р Гордана Донеска
– ЈЗО Св. Еразмо Охрид: Д-р Ацо Велески
– Психијатриска болница Демир Хисар: Д-р Татјана Лозановска
– Завод за рехабилитација на слух говор и глас: Д-р Силвана Филипова
– Здравствен Дом Стругa: Д-р Андон Ложанкоски
– Здравствен Дом Вевчани: Д-р Јован Стојковски
– Здравствен Дом Демир Хисар: Д-р Маргарета Станојоска Калевска
– Здравствен Дом Берово: Д-р Тодорчо Кацарски
– Здравствен Дом Велес: Д-р Николче Димовски
– Здравствен Дом Делчево: Д-р Мара Глигоровска
– Здравствен Дом Кочани: Д-р Лолита Андоновска
– Здравствен дом Виница: Д-р Венко Данчев
– Здравствен Дом Маврово Ростуше: Д-р Омер Дервиши
– Здравствен Дом Свети Николе: Д-р Славица Панева
– Здравствен Дом Штип: Д-р Снежана Манасијевска Трајковска
– Здравствен Дом Скопје: Д-р Злате Махмедовиќ
– ЦЈЗ Битола: Д-р Елизабета Крстевска
– ЦЈЗ Прилеп: Д-р Драгица Николовска
– ЦЈЗ Струмица: Д-р Петре Витанов
– ЦЈЗ Охрид: Д-р Сашо Точко
– ЦЈЗ Велес: Д-р Тони Димитриев
– ЦЈЗ Кочани: Д-р Магдалена Манасиева
– ЦЈЗ Штип: Д-р Марија Димитрова

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -