fbpx
-4.2 C
Skopje

Искеширале околу 75. 000 евра народни пари, на име на патни трошоци, а поседуваат станови во Скопје

АКТУЕЛНО

Ги проверив. Пет од 12 пратеници од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, кои, искеширале околу 75.000 евра наши пари, на име на патни трошоци за три месеци, поседуваат станови во Скопје. Поточно, од пратеник, тоа му доаѓа околу 2.000 евра месечно плус тука е платата од 1.500 евра=3.500 евра.

И тоа, од СДСМ, стан во Скопје, пријавил Томислав Тунтев, координатор на пратеничката група. Станот го купил во 2017. Оној, кој, денеска не’ убедуваше дека се “скршил” од возење секој ден до Охрид. А, притоа, предложи, на пратениците од др.градови, да им се доделат државни станови на користење.

Од ВМРО-ДПМНЕ-Лилјана Затуровска, Нола Исмајлоска Старова, Сашо Василевски и Зоран Илиоски.

Па, брао деќки !!
Кој е како вас ! И после ќе ве слушаме од говорница како сте се грижеле за сиромашни кои јаделе од контејнери. КоменДии !

Парите да ги вратите !

ФБ СТАТУС НА ЈОРДАНКА ИВАНОВСКА ЈОЦИ

ФБ СТАТУС на Јорданка Ивановска Јоци

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -