30.8 C
Skopje
Thursday, June 20, 2024

Биг Бен – часовникот ќе биде замолчен во наредните четири години поради генерален ремонт

 Големите ѕвона на кулата – часовник во Лондон, позната како Биг Бен, која е еден од најпознатите симболи на британскиот главен град , ќе бидат „замолчени“ наредните четири години, до 2021, поради изведување на генерален ремонт.

поврзани објави

Последни објави