35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Дарко Лешоски се повлече од Струшките вечери на поезијата

Дарко Лешоски се откажа од позицијата претседател на УО на Струшките вечери на поезијата, откако неговото назначување на таа позиција предизвика лавина реакции во јавноста.

Одлуката Лешоски да биде претседател на УО на Струшките вечери на позијата предизвика поделба низ јавноста, а одлуката беше критикувана бидејќи Лешоски бил млад и недоволно искусен за организација на манифестација од калибарот на Струшките вечери на поезијата.

Тој најави дека и покрај тоа што се повлекува од позицијата претседател на УО, сепак стоел на располагање за секаква помош за оваа манифестација.

поврзани објави

Последни објави