Mon. Oct 2nd, 2023

Студентите со нетрапение го очекуваат формирањето на новата влада, затоа што дури потоа ќе дознаат дали добиле стипендии од Министерството за образование.

За многу од студентите, стипендиите се единствен личен приход, но од МОН истакнаа дека тие не се виновни што студентите не ги добиле парите, кои требало да бидат исплатени на уште на 7. декември, четири денови пред изборите.

Студентите очекуваат повеќе видови на стипендии, од најразлични категории. 1,500 стипендии се резервирани за студентите од социјални категории, 750 за студенти со висок успех, додека 650 стипендии за студенти со просечен успех.

Кога ќе има резултати од МОН никој не знае, студентите се нестрпеливи, но и покрај тоа, не им преостанува ништо друго освен да чекаат.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.