7.8 C
Skopje
Wednesday, February 28, 2024

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата 33-та редовна седница

На седницата, на предлог на Министерството за животна средина и просторно планирање, министрите ќа ја разгледаат информацијата за покренување на иницијатива за задолжување за проектот „Пречистителна станица за отпадни води Скопје”.

Како втора точка на денешениот дневен ред на седницата на владата е и информацијата за склучување на билатерален договор за ко-финансирање на проектот „Подобрување на инфраструктурата за собирање на отпадни води за градот Скопје“ помеѓу Европската комисија и Владата на Република Македонија.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -