7.8 C
Skopje
Wednesday, February 28, 2024

Сириската опозиција одбива учество во преговори организирани од Русија

Сириската опозиција ја отфрли поканата за учество на  „Конгресот на сирискиот национален дијалог”, организиран од Русија, кој треба да се одржи на 18 ноември во Сочи. Сириската опозиција инсистира мировните преговори да се водат под покровителство на ОН во Женева. За Комитетот е изненадување што се споменува во листата на организации поканети да испратат свои претставници во јужниот руски град. Опозициска организација Сириска национална коалиција со седиште во Турција, исто така, ја отфрли поканата. Тие исто така инсистираат преговорите да продолжат во Женева.

 

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -