10.8 C
Skopje
Friday, April 19, 2024
Платено политичко рекламирање

Во Каталонија за неколку месеци се затворени 15 илјади работни места

Според податоци на Министерството за работни односи на Шпанија во последните неколку месеци, во Каталонија се затворени речиси 15.000 работни места.  Според податоците, Каталонија во октомври изгубила повеќе работни места од кој бил друг регион во Шпанија. Повеќе од 1.000 компании ги преселиле своите централи од Каталонија поради политичката незивесност, односно од страв дека ќе останат надвор од пазарот на Европската Унија, ако Каталонија се отцепи од Шпанија.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -spot_img

Последни објави