fbpx
11.8 C
Skopje

Делегација на Собранието на Република Македонија на регионален состанок во Белград

АКТУЕЛНО

Во организација на Глобалната организација на пратениците против корупцијата (GOPAC), Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г-ѓа Лилјана Кузмановска, претседател на Комисијата за финансирање и буџет, г. Васко Ковачевски и г-ѓа Владанка Авировиќ, членови на Комисијата, учествува на регионален парламентарен состанок на тема: „Иновативни средства за надзор и неформални платформи на пратениците за зголемен надзор и транспарентност: презентација на портал за надзор над јавните финансии”.  Состанокот ќе се одржи во Белград, во Народното собрание на Република Србија на 6 и 7 ноември 2017.  На состанокот ќе бидат размените мислења за механизмите кои им стојат на располагање на пратениците за контрола врз трошење на јавните средства како и за имплементација на антикорупциското законодавство и функциите на државните институции надлежни за борба против корупцијата.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -