Mon. Oct 2nd, 2023

Во Основниот суд во Велес за денеска е закажно рочиште на кое ќе се одлучува за отворање стечајна постапка во „Фени индустри“. Бугарската компанија „Енекод“ до денеска има рок да достави нова подобрена понуда до банките кои се најголеми доверители во „Фени“. Протестот на работниците е ставен во мирување, и се чека понудата на бугарскиот инвеститор како и ставот на банките доверители.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.