Mon. Oct 2nd, 2023

Нов обид за почеток на судењето за случајот „Труст“ во Кривичниот суд, во кој обвинет е безнисменот Сеад Кочан. Претходното рочеште кое беше закажано за 9 ноември беше одложено откако одбраната побара време за да се разгледаат доказите што Специјалното јавно обвинителство ги има подготвено.

Обвинителот на СЈО Гаврило Бубевски тогаш изјави дека тие до судот ги доставиле доказите во доволен број примероци и оти според процедурата судот е должен на одбраната да ги предаде листите со докази покрај обвиненијата.

Сопственикот на компаниите „ТВ Нова“ и „Трансмет“ заедно со уште две лица се товарат за злоупотреба на постапка за јавен повик, доделување на договор за јавно парнерство или јавна набавка.

Како што велат од СЈО се работи за фалисификат докукемтација за добивање на тендер од ЕЛЕМ во 2011 година.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.