Sun. Sep 24th, 2023

Бугарскиот претседател Румен Радев денеска се сретна со бугарскиот патријарх Неофит и двајцата изјавија дека Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија.

Неофит го уверил Радев дека Бугарската патријаршија бара решение за успешно затворање на ова прашање.

Темата за автокефалноста на МПЦ ќе биде разгледана од Светиот Синод на БПЦ утре, како и од останатите помесни православни цркви.

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.