fbpx
16.8 C
Skopje

ЕУ: Насилството врз жените мора да престане

АКТУЕЛНО

Европската унија, по повод 25 ноември, Меѓународниот ден против насилството врз жените, порача дека тоа претставува едно од најтешките кршења на човековите права во светот.
„Ние уште еднаш истакнуваме дека насилството мора да престане, се наведува во соопштение од ЕУ по повод 25 ноември. ЕУ ќе продолжи неуморно да работи со сите свои инструменти кои ги има на располагање за да се елиминира насилството против жените и девојчињата и да направи тоа да стане минато“, објавено е на страницата на Европската служба за надворешни работи.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -