fbpx
11.8 C
Skopje

Информации во врска со исклучените делегати од конгресот на ВМРО-ДПМНЕ

АКТУЕЛНО

„Во врска со шпекулациите дека неправедно се исклучени 16 делегати од конгресот, ВМРО-ДПМНЕ ја информира јавноста: Едно лице е исклучено заради тоа што е починато. Останатите заради тоа што се вработени или функционери во МНР, МВР или регулаторни тела каде со закон е забрането да членуваат во партиски тела. Конгресот заедно со делегатите е највисокото партиско тело на партијата. За сите овие  разрешувања е разговарано со секој поединечно и е добиена согласност од него, за најголем дел и писмена оставка.

Доколку ова не се преземеше дел од овие лица ќе останеа без работа или ќе беа разрешени од функциите“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -