35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Мицкоски по средбата со Заев најави нови кадровски политики

Со претседателот на Владата отворивме прашања за неколку теми. Нормално за некои од темите имаме различни мислења и аргументи. Во овој момент мислам дека е добро да се дискутира, се што е во интерес на граѓаните и Република Македонија не треба да претставува табу тема ниту за позицијата, ниту за опозицијата,“ рече новоизбраниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ по средбата со премиерот Зоран Заев.

Во тој дух ќе продолжиме во периодот што следува. Се разбира дека сме претседатели на различни политички опции, нормално е да имаме различни политички ставови по однос на различни прашања.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ потенцира дека на денешниот состанок ги аргументирале своите ставови исклучиво на факти.

Одговарајќи на новинарско прашање потенцира дека говореле за економски и образовни политики, како и за здравството, а не само за политички теми.

Мицкоски истакна дека дополнително ќе се одлучува дали пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ќе се вратат во Собранието. Тој ќе одржи состанок со пратеничката група за заедно да одлучат за следните чекори на ВМРО-ДПМНЕ. Јавноста за сево ова ќе биде информирана во текот на утрешниот ден.

На забелешката дека и по три дена откако е избран за претседател на партијата, се уште од таму стигнуваат истите соопштенија во кои се користат исти зборови како претходно, тој рече дека не би се сложил со таквата констатација.

– Околу новите кадровски политики коишто ќе ги има структурата на ВМРО-ДПМНЕ и потезите коишто јас како претседател ќе ги преземам ќе бидете сведоци во периодот којшто следува – рече Мицкоски.

поврзани објави

Последни објави