25.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Уапсени 200 членови на италијанската мафија

Во заедничката акција на полицијата на Италија и Германија уапсени се околу 200 членови на криминалната група Ндрангета, чие седиште се наоѓа во регионот Калабрија.

Фамилиите Фарао и Маринкола, кои ја предводат групата, работат и во Италија и во Германија. За време на акцијата одземен е имот вреден 50 милиони евра.

Меѓу уапсените има и официјални лица, кои се осомничени за корупција.

поврзани објави

Последни објави