21.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

СЕКОГАШ ИМ ФАЛАТ: ЖЕНИТЕ ЛАЖАТ ЗА ГОДИНИТЕ, А МАЖИТЕ ЗА САНТИМЕТРИТЕ

Мажите се чини на сантиметрите се најчувствителни. Истражувањата покажале дека таканаречениот „Наполеонов комплекс“ е еден од најчестите проблеми со кои ниските мажи се борат цел живот. Овој проблем значително влијае на нивната самодоверба која често е нарушена уште од детството.

Мажите со низок раст на училиште најчесто биле мета на повисоките и посилни момчиња, а судејќи по резултатите на психолошките тестирања. Според истите дојдено е до заклучок дека високите мажи полесно наоѓаат работа, но и се останато во животот.

За разлика од жените кои таквиот проблем го решаваат со високи потпетици, мажите ретко се одлучуваат за разни помагала.

Без оглед на овој комплекс постојат голем број успешни мажи кои ваквиот „проблем“ не им бил никаква пречка да се реализираат во животот.

Дени Девито – 146 cm, Дастин Хофман – 166 cm, Ал Пачино – 168 cm и Марк Ентони – 168 cm се големите личности со ниски сантиметри.

поврзани објави

Последни објави