35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Од 1 април намалени цените на лековите

Од први април се намалуваат цените на лековитe за 40 до 50 насто. Според министерот Филипче, сите групи на лекови од позитивната листа се опфатени со намалувањето. Заштедата се проценува на повеќе од 2.300.000 евра. Со дел од овие пари, министерот најавува проширување на позитивната листа медикаменти…

поврзани објави

Последни објави