14.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Не сме цвеќе за мирисање, ама фала богу и не сме монструми како вас

Самиот факт што го скривте настанот и не го објавивте наредниот ден во билтен, а и дел од вас што се обидуват од плетни жили да го оправдат убиството, зборува многу за вас, шарени куртончиња.

И јас сум навивач, ако утре некој ме рецне и убие на пат, и мене ќе ме чека иста судбина, ќе ми копате по профил барајќи некој статус недоличен за да напишете : ете си го барал, ќе се обидувате на секој начин да го оправдате чинот дека некој индијанец ме рецнал ?

Ние немаме татковци и мајки, нас на улица не нашле , ние не сме луѓе од крв од месо, со сонови, со своја борба во животот, со факултетски дипломи, магистарски трудови, фамилии позади нас ?

Не сме цвеќе за мирисање, ама фала богу и не сме монструми како вас.

Почивај во мир Саздо, се гледаме во небесниот коп !

 

Пишува: Е. Љафтов

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави