fbpx
17.8 C
Skopje

Даме Чкатроски: Ако се оданочат приливите од странство, СДСМ и ДУИ нема да добијат ни по 300 гласа на избори

АКТУЕЛНО

Политичкиот аналитичар Даме Чкатроски предвидува драматично намалема поддршка од населението ако владата навистина ги контролира личните сметки на граѓаните и воведе данок на паричните приливи од странство кои еднаш се веќе оданочени.

“Доколку се воведе данок на дознаки од странство ..СДСМ и ДУИ ќе имаат по некои гласач ,а од ДОМА е сомнително дали ќе гласаат за нив..Вкупно 300 гласачи што веруваат на вакви БУДАЛАШТИНИ И ЛУДОСТИ”, пишува Чкатровски кој е соработник на неколку меѓународни тинк-тенкови.

Во друг пост на темата Чкатроски е уште подиректен:

“Има оваа влада заангажирано некаква глупердабудала ли или некаков фанатик кој постојано пласира дека де приливите ќе се оданочуваат те дека сметките на приватни лица ќе се проверуваат – ЕВЕ ЕДЕН МОЈ ПОЗДРАВ ДО НЕГО..Ако сакаш да ја пропадниш оваа Земја ..кој сакаш биди ќе ти ги ставам ј…..а твои на менгеме па дури те боли. Второ- Ако сакаш од оваа земја со твојте идотски замисли да ја РАСЦЕПИШ НА 5 ДЕЛА ..ТИ Е… МАЈКАТА ПАК..ПА ТИ ОДБЕРИ ЈАЈЦАТА ИЛИ МАЈКАТА

Оданочување на приливи од странство несмее ни да се помисли, а камо ли разговара за тоа.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -