Mon. Oct 2nd, 2023

„Очекуваме да работиме со македонската влада, кога ќе се формира, за напредување на евроатланска интеграција преку спроведување на реформите предвидени со Договорот од Пржино, особено во однос на владеењето на правото“.

Ова го велат од Амбасадата на САД откако мандатарот Никола Груевски не успеа да формира влада.

Од амбасадата на САД уште додаваат дека остануваат партнер на Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published.