fbpx
16.8 C
Skopje

Писмо на Албанец од Швајцарија: Се гледаме у септември, ќе ја носиме Македонија у Европа

АКТУЕЛНО

Здраво Сеир,

јас сум Аллбанец од Скопје, моментално работам у Швајцариа од 2012 иначе у Скопје сум билл такси целл град го знам и много сум виделл и слушалл.

Да ти кажам маллце сум лут што целло време за дијаспора само за Македонци зборувате, тие од Аустралиа богу иза леџа што че дојдат еднаш или никат дома и зборат како треба да се глласа. Живеат у земја на НАТО а зборат против НАТО, хајвани нека идат у Русиа тогаш да живат, а Аллбанците ги заборавате, има тука у Европа многу илјади сме, и друго нас не треба да ми плача Али Ахмети кллошарот и неговата партија карта за да дојдам, јас од нив сум избегалл тука, сите сами че дојдеме да гласаме за НАТО!

Немам ништо протиф моите браќа Македонци сме го јаделе тука у градот каллапот а бефме заедно сите народности цела Чаршија сме делеле и добро и злло а сега копачи од сегде дојоа само омраза има меѓу ллуѓето… гледам со тој договорот што го потпишалл Димитроф не се менува името на народот на Македонците и јазикот, державата ке има плус Северна ке стои до Македонија, тој беше гллавниот проблем а и ние Аллбанците нешто много не ги сакаме Грците зимале и од нас и од вас.

И уште нешто да ти кажам за тие гилиптерите од ВМРО многу ми се прави кеф што ги гледам како идат у суд, посебно за таа монстрата Јанколлувска само уште никој у Идриз Бег не отишолл од големите риби ајде да го прави сефте СЈО сега брзо тие другите фафачи на Русиа многу ги зборите тој Бачев, тој Филип Петровски и тие други кллошари и лешпери таму. Да нее ФБ и ова гллупи портали што пишуват сфе гллупости никој нема да ги знае… Све кллошараана оставите тие

Хајде поздраф и се гледаме у септември, да го носиме Македонија у Европа

Извор: Букефал

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -