fbpx
9.8 C
Skopje

Нова бенифиција за пратениците, ќе добиваат по петсто евра за стан во Скопје

АКТУЕЛНО

На денешната седница на Комисијата за избори и именување беше донесен предлог за паричен надомест од 400 евра за пратениците кои ќе одлучат да изнајмат стан во Скопје.

Пратениците имаат избор или да изнајмат стан или пак да патуваат со намалените парични сретства како надомест за патните трошоци. Оние пратници кои ќе одлучат да изнајмат стан ќе им бидат дозволени сретства за патни трошоци само за викенди и празници од буџетот на Собранието за патни трошоци.

Оние пратеници пак кои ќе одлучат да патуваат со свој автомобил паричните сретства за патни трошоци ќе им биде намален од 30 на 20 отсто, а патарините мора да ги плаќаат со електронски односно со новите картички кои ги издава Македонија пат, или пак со соптвени картички за кои подоцна покрај фискална сметка ќе мора до Собранието да поднесат и печатена потврда со потпис како доказ за платена патарина.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -