37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

ВИДЕО: Лидерите од ЕУ на средба во Малта ќе разговараат за миграцијата и Брегзит

Лидерите на државите и влади на земјите членки на ЕУ денеска имаат неформална средба во Малта.  Двете работни сесии на заседанието на Европскиот совет ќе бидат посветени на миграцискиот притисок врз Европа и на Брегзитот.Лидерите од ЕУ се очекува да ги одобрат плановите за ограничување на миграцијата од Африка кон Европа. Хаосот во Либија, меѓутоа, значи дека е малку веројатно решавањето на ова прашање на краток рок.Европските лидери веројатно ќе прибегнат кон создавање на кампови за мигрантите уште на африканска територија.

поврзани објави

Последни објави