6.8 C
Skopje
Tuesday, November 28, 2023

Последните зборови на Никола – Не може едни да се борат, а други да уживаат, одам да ја одбранам Македонија

Не мамо има многу ранети сите сме од крв и месо, треба да се смениме. Не може едни да се борат а други да уживаат. Одам да ја одбранам Македонија.

Ова се последните зборови на Никола, при разделбата со неговата мајка. Веднаш после неговата свадбата го прекинува одморот и доброволно се враќа во единицата.

Гине на 23 Јуни 2001та во Арачиново…

Вечна ти слава.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -