fbpx
-1.2 C
Skopje

Полските полицајци добиваат маски против смог, што чека и македонското МВР?

АКТУЕЛНО

Главната команда на полската полиција нарача за сите свои полициски службеници маски против смог.

Оваа одлука се должи на тоа што во многу места, пред се на југот и југо-западот од државата, но и во Варшава, поради смогот се дише тешко и се полнат болниците од лица кои се жалат на тешкотии при дишањето.

Некои од градовите во Полска како мерка за заштита на своите граѓани нудат и бесплатен градски превоз.

За волја на вистината, овој период од годината, како и претходните неколку месеци, со ист проблем, загадениот воздух се соочува и Македонија. Надлежните се уште не преземаат никакви мерки на дело иако за нив само се разговара.

Нивото на загаденост на воздухот, пред се во главниот град Скопје деновиве бележи алармантна бројка, а истото ниво има тенденции дополнително да расте и во наредниот период.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -