Sun. Sep 24th, 2023

Метеорот кој пролета над езерото Мичиген го осветли небото над неколку сојузни држави во САД.

Камерата во полициско возило го снимиле метеорот околу 1.30 часот во Висконсин кога голема топка го осветлила целото небо над САД. Од американското метереолошко друштво велат дека ваквата појава е видена и во Индијана, Мичиген и Илиноис.

Метереологот Џеф Ласт од Грин Беј во Висконсин тврди дека овој метеор го пробил звучниот ѕид и навлегол. На радарот се гледа како метеор поминува над езерото Мичиген, но не се геледа јасно каде паднал и дали се распрснал во небото, вели Ласт.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=QFEJ5R68Fvc

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.