Купиле мебел од продавница за втора употреба: Кога го реставрирале пронашле вистинско богатство (Фото)

0
8

Брачен пар од Шкотска не знаел дека среќата толку многу ќе им се насмевне со купување на половна фотелја од продавница за втора употреба.

Ангус и Анџела Милнер од Шкотска купиле фотелја од продавница за втора употреба за околу 5 фунти. Немале пари да ја репарираат, па фотељата стоела и собирала прашина на таванот. Потоа мажот одлучил сам да ја среди.

Кога била купена, фотелјата била во навистина лоша состојба и, според актуелните сопственици, “изгледало дека кучето спиело со години и вршело нужда на неа”. И тие одлучија дека проектот ќе мора да почека поради недостаток на пари.

Пред неколку месеци, Ангус го урнал таванот и кога јо отворил фотелјата, пронајдел дијамантски накит во вредност од над 5.000 фунти. Тој одлучил да не и каже на својата сопруга ништо за ова откритие.

Наместо тоа, за следната годишнина од бракот и поклонил дијамантски прстен. Подоцна обетки за Денот на вљубените. Иако не е традиција да се купуваат подароци за Велигден, тој тогаш и поклонил брош, па дури тогаш одлучил да и ја открие тајната за накитот кој го пронашол во фотелјата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here