fbpx
1.8 C
Skopje

Ништо погадно нема да прочитате, а проблемот не е во садоперот – откриена неверојатна тајна

АКТУЕЛНО

Ниту во еден текст нема да почувствувате толку голема омраза кон една група на луѓе, како што тоа ќе биде во текстот од жалбата Тијана, која со еден пример одлучи да ги дискриминира сите Босанци.

Тијана долг период работела во бизнисот со угостителство, но поради една работа ги дискриминирала сите Босанци и ги стави во еден кош – поради миењето садови.

-Босанците се познати по гостопримството. Но, постојат и низа негативности со кои не можат да се пофалат. Еден од нив е начинот на миење садови. Една корисничка на Твитер се одлучила да објасни искуство со своите пријатели. Објаснува дека во една прилика била на брод со седум Босанци, таму се дружеле и работеле. Вели дека е згрозена од начинот на кој ги чистат садовите.

Објаснува што правеле. Вели дека садоперот го полнат со вода, потоа истураат малку детергент во водата и тука ги ставаат сите садови, тањири, лажички, виљушки и ножеви и ги тријат со сунѓер. Истата девојка додава и дека се чуди како досега Босанците не се затровиле.

Вели дека еден од нејзините цимерки ги миел садовите, а пената се цадела додека тој ја размачкувал. Не исчистил добро, па тоа морало да го стори таа. Истакнала дека првично не сакала да го спомене тоа, но откако забележала десетици Босанци како го прават истото, не можела да премолчи.

Не била сигурна дали сите Босанци така прават, но она што го видела било доволно за цел живот воопшто да не сака да дели храна со никој, особено не со Босанци.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -