30.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

Американците испраќаат 500 војници и воена техника во Романија

Американската војска, тенкови и друга опрема ќе пристигнат во Романија со цел да ја засилат одбраната на оваа членка на НАТО.

Во романскиот пристаниште на Црното море веќе почнаа да пристигаат дел од 500 американски војници, заедно со тенкови и друга воена опрема.

Американскиот амбасадор во Букурешт, Ханс Клем истакна дека војниците од единицата, „Орли на војната“ ќе бидат сместени во воздухопловната база „Михаил Когалничану“ на истокот од Романија.

поврзани објави

Последни објави