30.8 C
Skopje
Saturday, June 15, 2024

Ленин: Вие може од инает и да се нарекувате Македонци, ама НЕ СТЕ!

И лидерот на моторџиската група „Ноќни волци“ Ленин Јовановски, не остана должен, а да не каже збор два за актуелната политичка состојба во државата.

Абе …… низаедни кога навредувате и кога си плетете ваши теории со кои без срам и перде јавно се претставувате како…

Posted by Lenin Jovanovski on Sunday, February 19, 2017

Еве што напиша Ленин во својот статус на својот Фејсбук профил

Абе …… низаедни кога навредувате и кога си плетете ваши теории со кои без срам и перде јавно се претставувате како Анти-Македонци сосема е сеедно дали тоа го правите за пари, без пари, од идеа или од жал за Тито и Југославија.

Вие може од инает и да се нарекувате Македонци ама НЕ СТЕ, вие сте хибриди и генетска грешка и како такви не може да му припаѓате на македонскиот род, ако беше поинаку, никогаш вие, вашите предци и идоли немаше да ги тепате, затварате, стрелате… оние што само изустиле дека си ја сакаат Македонија. Вие денешните, од тој хибриден род, едвај чекате да дојде денот кога ќе може да го правите истото што го правеа тие ваши предци зашто вие власта над Македонија ја сметате за ваше наследно право.

Сега засега во оваа за мене недозволива демократија од вашите усти само ќе сеете злоба и закани и ќе го чекате „вашето” време да си ја довршите работата што не сте ја завршиле после 1945-та, да ги истребите сите Македонци по род (н.Тричковски). Мислејќи и надевајќи се дека тоа ќе ви се даде така перфидно на тацна, без борба ? А мислите…, епа гадно сте се заеб…, овој пат се некој други времиња и друг распоред на силите.
Вие хибридните поколенија на вашите хибридни предци, несомнено дијагностицирани со национална шизофренија, фрустрации и суети, НЕМАТЕ НИКАКВО МОРАЛНО ПРАВО денес да го браните ликот и делото на Кочо Рацин, зашто токму вашите идоли, татковци и нивните другари го убија како куче како и многу други илјадници Македонци чиј единствен грев бил тоа што си ја сакале и бранеле Македонија. Очигледни се и Вашите денешни постапки против народот Македонски и државата Македонија кои според мене најмалку ги правите за пари и знам дека вам парите не ви се целта, вас ви треба моќ и апсолутна власт, ви треба онаа вашата демократија на пролетеријатот: “…ко друкчије каже клевеће и лаже, нашу ће осетити пест…”, вашето слепило за правото на збор, мисла и дело на патриотите, на оние кои не се од вашиот хибриден род, ви го буди генетскиот нагон да убиете или барем обезличите се што е добро за Македонија.

Со кое ваше право, го ускратувате правото на друг да си искаже слободно сопствена мисла за било што? Вие ли бе со раце искашкани со крв и со злоба до грло се дрзнавте без срам и перде од вашите недела сегашни, минати и наследени, на еден Владо Јовановски, на кој од очите му блика нескриен патриотизам и љубов кон Македонија, да му го мерите и толкувате зборот и како аждаи да му се нафрлате за крв жедни. Го видовте правото Македонско во него па ве возбуди и ви пречи? Ви го загрози вашиот генетски хибрид и возбуди анти-македонски нагон, зашто ја видовте неспорната македонштина во тој човек? Веднаш по „дифолт” ви се разбудија страстите за Голи оток, оној создаден и полнет од вашите предци-хибриди и вашите идоли? Епа хибриди “та не е само Владо, та не е саде тука”. За Македонија ќе се збори, Македонија ќе се брани на начин како што тоа го правеле Македонците, со збор, со ум, со перо, со оружје… кој како умее и може, тоа не за пари, тоа е природен рефлекс на Македонец- патриот, на оној кој се ежи на македонска песна и убав збор за Македонија. На крајот на краиштата, докажано, за вистинскиот Македонец не постои страв од војна, од оружје, ниту од смртта, а нема поубава смрт од онаа кога земскиот живот наместо од болести и несреќи… ќе ти заврши во борба за сопствената татковина, семејство, чест…

Ќе завршам со една реплика од филмот “Лепа села, лепо горе” каде експлицитно е опишана една хибридна анационална генерација.

“Vase cuveno poshtenje a!?
Uvek ste bili puni tih sranja o poshtenju…
…a onda, onda je doslo vreme da svedete racunе. Nema problema, samo sto ih niste ranije svodili?
Nego ste se 50 godina ovde izdrkavali , 50 god karali najbolje picke, 50 godina vozili skupa kola. A sad kad se kita vise ne dize ajde malo da se bavimo poshtenjem. E pa iskenjam se ja na to vase poshtenje, na celu tu vasu poshtenu generaciju… pizda vam materina da vam pizda materina svima vama, postenima.”

Па ајде сега повелете на мегдан па и тука на фб сите што се препознавте во мојов текст.
Со гнев, срам и почит
Ленин Јовановски

поврзани објави

Последни објави