27.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

ВИДЕО: Вдовицата на Елвис Присли ја пресече лентата – Се отвори комплекс во спомен на Елвис Присли!

Комплекс изграден во спомен на Елвис Присли отвори врати во Мемфис, Тенеси. Тој е во вредност од 45 милиони долари.

Објектот се наоѓа во непосредна близина на Грејсленд. На отварањето на комплексот присутна беше и неговата вдовица – Прес Присли која ја пресече лентата и официјално го пушти во употреба овој комплекс.

Комплексот е огромен и се протега на површина од 20 000 квадратни. Во него има концертна сала, ресторани, продавници за подароци и нова колекција на уникатни предмети поврзани со Елвис.

поврзани објави

Последни објави