7.8 C
Skopje
Thursday, February 22, 2024

Денеска е последниот рок за распишување на локални избори

Денеска истекува последниот рок за распишување локлани избори.  За да се одржат изборите во првата половина на мај Собранието треба да ја продолжи конститутивната седница за да се избере претседател на Собранието и тој да ги распише изборите.

Според изборниот законик од денот на распишување на изборите до денот на одржување треба да поминат повеќе од 70, а да не поминат повеќе од 90 дена.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -