11.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Најново откритие: Кристијан Голубовиќ ја запалил џамијата во Белград

Муфтијата Мухамед Јусуфспахиќ на годишнината од палењето на Бајракли џамијата во Белград изјави дека тоа дело не го сторило навивачот на Партизан , Милош Радисавлјевиќ, туку тоа го сторил Кристијан Голубовиќ.

Тој, заедно со неговиот татко Раде во основниот суд во Белгард пред четири години се осудени на по четири години затвор поради учество во група која ноќта помеѓу 17 и 18 март 2004 година учестувалe во нереди во кој  се повредени 20 полицајци.

„ Кими не ја запали, туку Кристијан. Кими живиее спроти, се јави дека насилниците доаѓаат, помагале Кристијан и неговиот татко Раде. Хаџи Шани кој е 82 години немаше да биде спасен да не беше разбуден од родителите на Кими. И тоа нема поврзаност помеѓу „Ѕвезда или Партизан“, туку веќе „свесен или не“, наведел на својот Фејсбук профил Јусуфспахиќ.

Во одмаза на хрупа на хулигани после случувањето на Србите на Косово и Метохија била запалена београдската џамија, уништена е библиотека од околу 7 000 книги, а украдени се и 50 000 евра.

 

 

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави