fbpx
17.8 C
Skopje

Петар Богојески: Македонците не сакаат да бидат робови на Русија, сакаме во ЕУ и НАТО

АКТУЕЛНО

Петар Богојески во колумна за Вечер:

“Русија мора да разбере дека нејзиното поведение и желба да практикува “господарство”, кое им беше својствено од советскиот период, врз нас помалите славјански нации е целосно неприфатливо. Тоа во целост го отфрламе и се спротивставуваме.

Ние Македонците жедни сме за слобода. За слобода!!! Доста ни е од господари… доста! Нашиот македонски национален интерес е да бидеме полноправни членови во НАТО и ЕУ, и тоа Русија мора да научи да го почитува.

Русија мора да разбере дека ние јужните славјани имаме суверено право да одлучуваме за нас, а наша автономна, суверена одлука е нашата желба да се интегрираме во “западниот свет”…”

Извор: ФБ профил на Петар Богојески

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -