fbpx
33.8 C
Skopje

ОК на ВМРО НП Тетово ги повикува сите македонски политички партии за заеднички настап на локалните избори

АКТУЕЛНО

ОК на ВМРО НП од Тетово преку соопштение ги повикува општинските комитети на сите македонски политички партии, вклучувајќи ги и најголемите ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, за заедничка настап на локалните избори во подрачјето на западна Македонија со единствена заедничка платформа во која ќе бидат дефинирани националните интереси на Македонскиот народ кој живее токму во ова подрачје на територијата на Република Македонија.

„Општинскиот комитет на ВМРО-Народна партија од Тетово на својата последна седница расправаше за политичко-безбедносната состојба во Македонија и врз основа на тоа донесе неколку клучни

Општинскиот комитет на ВМРО-Народна партија од Тетово смета дека е вистинско време за формирање на Национален совет во кој ќе членуваат сите Македонски политички партии кои гравитираат на територијата на Општините Тетово и Гостивар, граѓански здруженија и локални еминентни

ОК на ВМРО-Народна партија од Тетово ги повикува општинските комитети и организации на ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ и сите останати Македонски политички партии кои функционираат на ова подрачје за заеднички настап на следните локални избори со единствена заедничка платформа во која ќе бидат дефинирани националните интереси на Македонскиот народ кој живее на територијата на Западна

Општинскиот комитет на ВМРО-Народна партија од Тетово предлага редефинирање на Законот за територијална поделба каде што Тетово ќе добие статус на Град со три општини при што во една од општините со мнозинско Македонско население би имала Македонец за градоначалник“, се вели во соопштението на ВМРО Народна партија.

 

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -