Mon. Oct 2nd, 2023

На фејсбук со статус се огласи екс премиерот Зоран Заев:

Oва е време на борба на умерените со радикалите и колку порано умерените леви и десни лидерства и граѓанства се запознаат, се здружат и oсојузат, толку поскоро и полесно ќе си го спасиме Балканот од искрите национализам коишто, на моменти, ја прекриваат дури и Преспа со непријатен чад и мирис, вели Заев во неговата анализа.

Имаме одговорност да повикуваме на здружено делување, ние умерените левичари и десничари, заедно да се спротивставиме на радикалните центри и тенденции коишто од лево и десно се спојуваат зад нашиот видокруг, користејќи најопасни методи за манипулации, предизвикувајќи конфликт и судир, не нудејќи никакви решенија за напредок.

Целата содржина погледнете ја на профилот на Заев на фејсбук.

Од мојата анализа за магазинот “Предизвици” во издание на Фондацијата Фридрих Еберт.

Линк од изворот ОВДЕ