35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Жена му го оставила сам со 7 деца, а тој веднаш нашол друга: „Не ги разбирам момците од 40 години кои не се женат-зошто го прават тоа?

Един Адиловиќ живее со седум деца и нова сопруга во селото Злокиќи кај Травник, а за тоа како некогаш бил самохран татко и зошто решил да донесе нова жена, прочитајте во продолжение.

Един Адиловиќ е човек од селото кој преживува одгледувајќи стока и обработувајќи ја земјата. Един е простодушен селанец кого неуките – го жалат, но нема за што да го жалат.

Овој човек живее послободно од 99 отсто од луѓето во поурбаните средини. Тој оди по селото и планините, но и низ градот, само на коњ. Тој одгледува животни, ја обработува земјата и се гордее со своите седум деца.

„Жена ми ме остави сам со нив. Децата ми паднаа мене и јас сум морален победник“, вели Един, кој на целиот настан гледа позитивно, како што тоа го прават вистински простодушни луѓе од селото.

„Нема предавање, мора да продолжите понатаму!

Додека неговите две ќерки, кои се во шесто и седмо одделение во основно училиште, скокаат околу него, новинарот го прашува како ги опремува за на училиште:

„Ќе продадеш јаре и има пари за тебе, и има и за децата за на училиште. Бог дава, но луѓето не веруваат. Кому му дал Бог, со него дал и подарок, но со подарок треба и да скокаш“.

За тоа како се оженил веднаш откако сопругата го оставила вели:

„Има момци кои имаат 45 години и размислуваат дали да се омажат или не? Нема ништо подобро од жена. Неколкуте работи што ги имаш се измиени, зготвени, средени… Ако оваа втората жена ме остави, јас утре би нашол нова.. Веднаш би ја срушил куќата без жена, би ја израмнил и би ја направил пустина.

Кога ме остави бившата сопруга, останав сам со децата. Ја најдов оваа нова жена преку другарка, и реков да дојде, таа е малку постара од мене, жената дојде и се однесува подобро од вистинска мајка со моите деца. Да ми кажеше некој дека маќеата може да биде подобра од мајка, немаше да му верувам.

Кога станува облачно, Бог секогаш го испраќа сонцето. Секогаш се разведрува“, вели Един.

поврзани објави

Последни објави