13.8 C
Skopje
Thursday, May 23, 2024
spot_img

Голема Албанија“ среде Македонија: Али Ахмети се гордее со музејот на УЧК во кумановско Сопот

Лидерот на ДУИ Али Ахмети викендот во кумановското село Сопот го отвори меморијалниот центар или музеј на УЧК . На свеченоста Ахмети упати неколку пораки дека Албанците се господари во Македонија и државотворци.

Во музејот се изложени фотографии на команданти на УЧК од Косово како што е основачот Адем Јашари, како и ликови од воениот конфликт во Македонија како Исмет Јашари. Неизбежни се и фотографиите од Али Ахмети.

Сепак најконтроверзен декор во музејот е знамето на „Голема Албанија“ со голем дел од Македонија.Србија и Грција.

Пред влезот на комплексот се наоѓа мермерна плоча со картата на „Голема Албанија“ пред која се поклонија учесниците во манифестацијата.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави