21.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Јанушев до Спасовски: Дали во МВР има Правилник по кој се постапува кога има исчезнато лице и доколку да, дали по него е постапено во случаите на Панче и Вања?

Од медиумите гледам дека Спасовски заминал во посета на Естонија, па кога е веќе таму нека праша како соодветните институции во државите членки на ЕУ постапуваат кога имаат пријава за исчезнато лице?, прашува пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев.

А, во меѓувреме, јавно го прашувам Спасовски дали во МВР има било каков акт со кој се уредува оваа материја? Правилник или било што каде што е пропишано како, кој и на кој начин треба да постапува, што е потребно да се превземе кога има исчезнато лице?

Доколку има, дали е постапено согласно потребното во случајот со малата Вања и Панче?, запрашува Јанушев.

поврзани објави

Последни објави