37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

Нека стане Бочварски и нека каже кога ќе биде готов патот Кичево – Охрид

Не сакаме да ве изнервираме, ама мора да прашаме – кога ќе е готов патот Кичево – Охрид? Темата и нас ни е смачена, но ете самите настани ја наметнуваат.

Вчера делницата ја посети министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и како да произлезе дека рокови за завршување на патот веќе да не постојат, а требаше вече да е завршен. Не се знае ниту колку препроектирања ќе треба да има на се уште незавршениот автопат. Не е јасно и колку пари ќе се потрoшат.

Ова произлезе од обиколка на министерот и градежните експерти на автопатското градилиште. На лице место се виде дека работите се далеку од завршени, дека покрај досегашните 11 свлечишта сега се појавија уште две, дека тони и тони земја од ридовите се истуриле на направените делници и кои сега ќе треба да се расчистуваат, дека ќе треба да се прави систем на заштита, дека не било извршена добра проверка на почвата на ридовите…

Извор – цел текст прочитајте на Скопско ЕХО – ОВДЕ

поврзани објави

Последни објави