16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Неделно утро: СДСМ со ново ветување – 1000 евра просечна, а 600 минимална плата во новиот мандат!

Интегрален текст од соопштение за јавност на СДСМ:

Со СДСМ во новиот мандат следат уште поголеми плати за граѓаните. Просечна плата од над 1.000 евра, додека пак минималната ќе биде 600 евра.

Со правилните политики на СДСМ ова е достижно и остварливо.

СДСМ ветува и оставрува и тоа веќе се докажа со рекордно покачување на просечната плата која е 40.000 денари.

СДСМ својот манадат го започна со ветување за зголемување на просечната плата од 500 евра, но не само што го оставривеме ветувањето, туку го надминавме на 650 евра а платите и понатаму ќе растат.

СДСМ со своите политки ги донесе платите до историски највисоко ниво, но тука не застануваме, затоа што платите на граѓаните ќе продолжат да растат и во новиот мандат.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави