16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

АХВ: Повлечена Милка Орео 37гр. поради присуство на пластични фрагменти

Операторот со храна ТД Нелт СТ ДООЕЛ, врши отповикување на следниот производ, чоколодо Милка Орео 37 гр. поради присуство на пластични фрагменти, информираат од Агенцијата за храна и ветеринарство.

– Повлекувањето се однесува за производот под назив „Чоколаден бар Милка Орео 37гр.“ со сериски број/лот: OSK0934652 и рок на употреба до 18.08.2024, од производителот Mondelez Polska Production SP Zoo, се вели во соопштението објавено на веб страницата на АХВ.

Увозник и дистрибутер во земјава е компанијата ТД Нелт СТ ДООЕЛ.

МИА

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави