16.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

4 годишнина од членството во НАТО: Спасовски – европската идеја за стабилност, мир и соработка станува реалност

Со задоволство присуствував на свечен настан по повод 4 годишнина од членството во НАТО Алијансата, на покана од претседателот на Собранието, Јован Митрески.

Посебна е честа што овој историски момент се случи за време моето раководење со Владата на Република Северна Македонија. Оттогаш навака се покажа и докажа дека нашето членство во НАТО придонесува во гарантирање на безбедноста на нашата држава, регионот и светот.

И, токму европската идеја за стабилност, мир и соработка станува реалност преку членството во НАТО.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави