32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Илија Николовски: Оваа Влада имаше 9 социјални пакети за граѓаните со ниски пензии

Според лидерот на пензионерите Николовски, оваа партија се залага за зголемување на минималната пензија која според него треба да биде најмалку 70 проценти од височината на просечната плата во земјава.

– Оваа влада имаше слух за нашите барања и затоа според нашите предвидувања минималната пензија во наредниот период треба да се зголеми и таа да изнесува некаде околу 20.000 денари, потсетува лидерот на пензионерите Николовски и додава дека можеби минималната пензија денес ќе изнесуваше толку ако Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2013 година не го суспендираше членот 37 од Законот за пензиско и инвалидско осигурување.

поврзани објави

Последни објави